voor een lach die je past

Orthodontistenpraktijk Zoetermeer

Welkom bij Orthodontist Zoetermeer! Heb je problemen met je gebit? Dan helpen wij je graag. Wij vinden dat iedereen onbekommerd moet kunnen lachen. Een gebit dat goed werkt en dat past bij je gezicht is daarbij onmisbaar. Jong en oud kan bij ons op korte termijn terecht voor een passende behandeling. We vertellen je graag over de mogelijkheden en geven eerlijk en duidelijk advies. We begeleiden al onze patiënten stap voor stap en gaan voor het beste resultaat.

Ik moet een beugel..
Wat nu?

Onze praktijk

Een orthodontist helpt bij het rechtzetten van tanden en kiezen en het corrigeren van de stand van de kaken. Onze praktijk bestaat al sinds 1987. We hebben dus heel veel ervaring, met volwassenen, jongeren en kinderen. We plaatsen, onderhouden en verwijderen beugels bij jong en oud om te zorgen voor een mooi gebit dat goed werkt. We geven echt persoonlijk advies over de behandeling en het resultaat dat je kunt verwachten, want geen gezicht is hetzelfde!

Werkwijze

Overweeg je een orthodontie-behandeling, dan wil je natuurlijk weten wat je te wachten staat. Daarom vind je hieronder een stappenplan waarin stap voor stap staat beschreven hoe we werken. Het belangrijkste is dat we op basis van je gebit, je gezicht en jouw wensen zoeken naar de behandeling die het beste past bij jou. Vaak is dat met een beugel.

Stap 1 – Eerste consult

Tijdens het eerste consult met onze orthodontist kijkt hij naar je gebit, de stand van je kaken en naar je hele gezicht. We vragen naar je medische geschiedenis en naar je wensen en verwachtingen, en de orthodontist vertelt je over de mogelijkheden van een behandeling.

Stap 2 – Documentatie

Tijdens de tweede stap verzamelen we alle informatie die we nodig hebben om de uiteindelijke behandeling te kiezen en voor te bereiden. We ‘documenteren’ je gebit, je kaken en je gezicht. Daarvoor maken we (röntgen)foto’s en afdrukken van je gebit.

Stap 3 – Bespreken behandelplan

Het behandelplan bespreken we natuurlijk goed met jou. We vertellen je alles over:

  • De voordelen en eventuele nadelen van de behandeling
  • Wat we van jou verwachten tijdens én na de behandeling
  • Eventuele alternatieven
  • De kosten

Tijdens dit consult kun je zelf ook vragen stellen en je krijgt informatie om door te lezen. Ben je akkoord met het plan, dan kunnen we de eerste behandeling inplannen.

Stap 4 – Behandeling

Het doel van de behandeling is het aanpassen van de stand van de kaken, tanden en kiezen voor een mooi en functioneel gebit. Voor de aanpassingen gebruiken we verschillende soorten beugels. Sommige zitten vast aan het gebit, andere zijn uitneembaar. Je moet ze een lange periode dragen voor het gewenste resultaat, en tijdens die hele periode kom je elke 4 à 5 weken op controle. We bekijken dan de voortgang en passen waar nodig de beugel aan.

Stap 5 – Beugel verwijderen en nazorg

Aan het eind van de behandeling halen we de beugel weg. Om je tanden recht te houden, krijg je een bijna altijd een spalkdraad achter je boven- en ondertanden.

Inschrijven

Voor een eerste consult word je meestal doorverwezen door je eigen tandarts. Je kunt je ook zelf inschrijven via ons intakeformulier. Klik op de link hieronder en vul het inschrijfformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reviews

“Heel erg prettig”

Ze beantwoorden je vragen goed, dat is heel erg prettig. Ze leggen ook heel erg goed uit waarom ze iets gaan doen en waar dat goed voor is.

“Service is vlot en vriendelijk”

Ik word altijd op tijd geholpen. Daarnaast is de service achter de balie vlot en vriendelijk en ook zeker de orthodontist en assistenten zijn erg attent en oplettend. Al met al een erg goede praktijk.

“Top praktijk”

Ik vind het een top praktijk!