Voor een lach die je past!

Veel gestelde vragen: Invisalign beugel

Wat is een invisalign beugel?

De invisalign is een bijna onzichtbare beugel. Deze beugel is goed geschikt voor mensen die graag mooie resultaten willen behalen, maar liever niet een zichtbare beugel willen dragen. De beugel is makkelijk uit te doen, ook wanneer je je tanden gaat poetsen. Daardoor is het makkelijker om je tanden goed schoon te houden dan met bijvoorbeeld een slotjesbeugel.

Hoe werkt de invisalign?

Met de invisalign beugel wordt de stand van je gebit aangepast met behulp van een doorzichtige groep beugels, die voor jou op maat gemaakt worden en die je makkelijk uit kunt doen. Deze groep beugels wordt ook wel aligners genoemd. Je krijgt van ons verschillende setjes op maat gemaakte aligners. Om de één à twee weken verwissel je de aligners. Met deze aligners zetten we jouw tanden stap voor stap in de juiste positie.

Ben je benieuwd hoe een behandeling bij Orthodontistenpraktijk Zoetermeer precies werkt? Lees meer over onze werkwijze.

Wat zijn de voordelen van de invisalign beugel?

  • Een bijna onzichtbare beugel: Andere mensen zien niet direct dat je een beugel draagt.
  • Je gebit is makkelijk schoon te houden: Doordat je deze beugel uit kunt doen, wordt het gemakkelijker om je tanden goed schoon te houden. De beugel zit immers niet in de weg tijdens het poetsen en flossen!
  • Duidelijkheid over de resultaten: Kies je voor een invisalign beugel? Dan krijg je van ons, met behulp van 3D-technologie, een duidelijk beeld wat je van de behandeling met deze beugel kunt verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Hoe lang moet een invisalign gedragen worden?

Dit type beugel vraagt wel wat extra discipline van je; je moet de beugel namelijk 20 uur per dag dragen voor het gewenste resultaat! De totale tijd van je behandeling is ongeveer gelijk aan de behandelduur van bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Hoe lang dit precies is, hangt af van jouw gebit en de correcties die nodig zijn. Benieuwd hoe dit in jouw situatie zit? Maak dan nu een afspraak voor een eerste consult.

Wat kost een invisalign beugel?

De kosten van een invisalign beugel en de bijbehorende behandeling, hangen erg af van jouw gebit en de benodigde correcties. Na je eerste consult krijg je van ons een indicatie van de kosten van de behandeling en we starten pas met de behandeling als je akkoord bent gegaan met de kostenindicatie. Je komt dus niet zomaar voor onverwachte kosten te staan.

Wordt de invisalign vergoed door de verzekering?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden orthodontie vanuit een aanvullende verzekering, maar dit geldt dus niet voor alle verzekeraars. Controleer dus goed welke voorwaarden gelden bij jouw polis. Soms moet je bijvoorbeeld voldoen aan specifieke voorwaarden. Twijfel je of jouw zorgverzekeraar je beugel vergoedt? Neem dan contact op met je zorgverzekering.

Ben je benieuwd of een invisalign beugel voor jou de juiste keuze is?

Meld je dan bij ons aan via het inschrijfformulier. Nadat je het formulier hebt ingevuld, nemen we contact met je op om een eerste consult in te plannen. Tijdens het eerste consult bespreken we samen met jou de mogelijkheden. Daarbij nemen we de tijd om je alles uit te leggen en houden we rekening met jouw persoonlijke wensen en eisen.

Zien we je binnenkort in onze praktijk?