Voor een lach die je past!

Invisalign beugel

De Invisalign beugel is een bijna onzichtbare beugel en kun je relatief gemakkelijk uitdoen. Dit is een belangrijk voordeel bij het eten en het tandenpoetsen. Je kunt deze dan namelijk gemakkelijk uitdoen. Deze beugel dragen vraagt wel om wat extra discipline, want het is belangrijk dat je de beugel echt minstens 20 uur per dag draagt voor het gewenste resultaat en dus een mooier en recht gebit. je haalt de beugel alleen uit je mond bij het eten, drinken, tandenpoetsen, flossen en stokeren.

Een Invisalign beugel werkt vaak net wat minder goed dan een vaste beugel zoals een slotjesbeugel die je 24 uur per dag draagt. Extra belangrijk om je dus aan de aanbevolen draagtijd te houden. Deze Invisalign beugel is vooral geschikt voor jongeren van 10 jaar en volwassenen.

Het plaatsen van een invisalign beugel

Voor het plaatsen van deze Invisalign beugel kan het voorkomen dat er een klein beetje glazuur van een paar tanden geslepen moet worden. Hierdoor zal de beugel beter op zijn plek zitten. De orthodontist maakt in ieder geval een paar kleine verhoginkjes op je tanden om de beugel houvast te geven. Deze verhoginkjes zal de orthodontist na de behandeling weer weghalen. Elke 1 à 2 weken heb je een nieuwe set aan bitjes of ‘aligners’ nodig. Deze bitjes worden speciaal voor jou op maat gemaakt passend bij je gebit. Je kunt ze zelf verwisselen, alleen geeft de orthodontist wel aan wanneer dit moet gebeuren.