Rik (23) over zijn ervaringen met Orthodontist Zoetermeer

Als kind heb ik een paar jaar voor een beugelbehandeling gelopen bij de tandarts. Er zijn toen een paar tanden getrokken en met de beugel zijn mijn tanden wat rechter gezet, maar echt mooi is het toen niet geworden. Ik heb het altijd zo gelaten, tot een jaar of drie geleden. Toen begon het toch te knagen. Anderen hadden een mooi gebit en ik niet… ik ging toch nog eens kijken naar de mogelijkheden.

Ik had me één ding voorgenomen: áls ik weer voor een beugelbehandeling ga, dan worden het van die doorzichtige slotjes. Ik ben student en wilde er wel een beetje leuk uitzien. Toen ik in de stoel lag besprak ik samen met de orthodontist de mogelijkheden en daarbij gaf ik ook mijn wens aan om voor een beugel te kiezen die zo min mogelijk zichtbaar zou zijn. De orthodontist begreep mijn wens, maar hij legde uit dat in mijn geval het resultaat veel beter zou zijn met de traditionele slotjesbeugel. Uiteindelijk heb ik daar dan ook voor gekozen, en anderhalve week later is de beugel geplaatst.

"Ik had nooit durven dromen dat het zo mooi werd!"

Patiënt Rik

In het begin vond ik het wel pittig. Ik was toch een beetje bang van wat anderen zouden denken, maar dat viel reuze mee. Iedereen snapte dat ik wat aan mijn gebit wilde doen en al snel viel het niemand meer op.  Iedereen wende snel aan mijn ‘nieuwe gezicht’. De beugel voelde wel een klein beetje vervelend de eerste dagen. Er kwam spanning op mijn gebit te staan en ik voelde echt dat er wat tussen mijn tanden zat. Met een paracetamolletje was het goed te doen en ging het snel over.

Na twee jaar stonden mijn tanden mooi en kon de beugel eruit. Op advies van de orthodontist ben ik toen nog naar een esthetische tandarts gegaan. Mijn tanden waren niet even lang en er waren hoekjes af. Daar heeft de esthetische tandarts wat aan gedaan. Tijdens de behandeling had ik wel eens twijfels, maar zodra de beugel eruit ging was dat helemaal voorbij: ik had niet durven dromen dat mijn gebit zo mooi zou worden! Ik draag nu nog een nachtbeugel om alles op z’n plek te houden. Daar kan ik over een poosje mee stoppen maar al zou ik die de rest van mijn leven moeten dragen, dat heb ik er graag voor over!

Ook mooie, rechte tanden?

Wij helpen je graag! Bekijk meer informatie over onze praktijk of vul direct het inschrijfformulier in!