De jeugd van Zoetermeer hoeft nooit meer te happen..!

Zoetermeer, 1 November 2017.

Vraag kinderen over de mindere ervaringen bij de orthodontist, dan is de kans groot dat zij het ‘happen’ als eerste noemen. Want ‘happen’ is het nare bijten in een klont blauwe of roze pasta, om een tandafdruk te kunnen maken voor de beugel. En dat is voor velen geen feest. In Zoetermeer is dat nu verleden tijd! Als een van de eerste praktijken in Nederland is er bij de Orthodontisten Praktijk Zoetermeer van Dr. Van der Meij een ‘3shape’ scanner aanwezig die het ‘happen’ definitief overbodig maakt.

Met de scanner in een handomdraai een compleet beeld van het gebit

Zoals met veel technische innovaties, zorgt de scanner die Orthodontisten praktijk Zoetermeer in huis heeft gehaald, echt voor een grote stap voorwaarts. De scanner is een handmodel waarbij in de mond een 360 graden beeld wordt gemaakt die direct op het beeldscherm zichtbaar is. De 3D scan kan vervolgens gemakkelijk worden gebruikt voor het ontwerp van de beugel. Voorheen moest daarvoor eerst een gipsafdruk worden gemaakt.

Niet alleen de patiënten hebben er plezier van

Voor de kinderen en volwassenen die een beugel aangemeten krijgen, is de scanner heel veel fijner dan het ouderwetse ‘happen’. Maar ook voor Dr. van der Meij als orthodontist is de scanner een belangrijke verbetering in zijn manier van werken. Met de scanner zijn de beelden direct digitaal waardoor verzending naar en overleg met tandartsen en andere vakgenoten veel makkelijker is. Met de ouderwetse gipsafdruk was dat veel omslachtiger.

‘Voor mij is de kwaliteit van het resultaat altijd het belangrijkst. Een mooi gebit is tenslotte voor het leven. En met de scanner kan ik zowel mijn patiënten blijer maken, als mijn communicatie en overleg met collega’s sneller en makkelijker maken. Bovendien heb ik met een 3D scan van het gebit een nauwkeuriger beeld en te allen tijde de informatie van mijn cliënten met 1 druk op de knop ter beschikking. Daarmee kan ik mijn vakinhoudelijke kwaliteit uitbreiden met gemak en efficiëntie. Daar ben er erg blij mee’, aldus Dr. van der Meij.

Videoverslag van ‘Nooit meer Happen!’

Om een indruk te krijgen van de werking van de scanner hebben we een kort filmpje gemaakt.

Over Orthodontisten praktijk Zoetermeer

Orthodontisten praktijk Zoetermeer is gevestigd in het centrum van Zoetermeer op de Promenadeplein 119 en bedient jongeren en volwassenen uit de regio Groot Zoetermeer, waaronder ook Lansingerland , Nootdorp, Leidschenveen, Pijnacker, Den Haag, en Wassenaar. Dr. van der Meij is als enige gepromoveerde Orthodontist in Zoetermeer nauw betrokken bij het intercollegiaal overleg met kaakchirurgen en met vernieuwing en innovatie in de landelijk orthodontie.