Retentie apparatuur

Een draadje achter de voortanden of de retentiebeugel. Hieronder verstaan we de periode waarin tanden en/of kaken niet meer actief verplaatst worden, maar met behulp van een draadje of beugel op de juiste plaats gehouden worden. Er gebeurt dus op het oog niets. De retentieperiode is echter van het grootste belang, omdat een verplaatste tand of kaak de neiging heeft naar de oude positie terug te keren.

Tegenwoordig plakken wij het liefst een draadje achter de voortanden. Dit wordt ook wel “spalkje”genoemd. Het beste is dit draadje zo lang mogelijk in je mond te houden. Mocht je merken dat dit draadje bij één of meerdere tanden loslaat, bel ons dan zo snel mogelijk voor een afspraak. Het komt ook voor dat je een losse retentiebeugel moet dragen na de behandeling. Dit is ook afhankelijk van de soort beugel en de afwijking.

In het algemeen moet een losse retentiebeugel nog minimaal 2 jaar na actieve behandeling gedragen worden. Het niet zorgvuldig opvolgen van de instructies kan als gevolg hebben dat je tanden weer scheef gaan staan. Raak je de retentiebeugel kwijt of past deze niet meer, maak dan een nieuwe afspraak.

 

terug naar beugelgalerij