Behandelingen

Slotjesbeugel

Slotjesbeugel

Vaste apparatuur

Bij vaste apparatuur (slotjesbeugel) wordt er op elke tand een bracket (slotje) geplakt. Om sommige kiezen zit een metalen bandje (ring) met aangelaste buisjes. Door de slotjes loopt de boog (draad), die wordt vastgezet met kleine elastiekjes of metalen draadjes. De boog doet het werk en verplaatst de tanden. Patiënten mogen iedere controle zelf hun favoriete kleur elastiekjes uitkiezen.
Hyrax

Hyrax

Vaste apparatuur

Een hyrax, ook wel SPIN genoemd, wordt gebruikt om de bovenkaak te verbreden. Deze beugel zit vast in de mond. De hyrax wordt vastgemaakt aan vier kiezen in de bovenkaak. Midden op het verhemelte zit een schroef die iedere dag een stukje wordt gedraaid. Dit kunt u zelf gemakkelijk doen.
Quad Helix

Quad Helix

Vaste apparatuur

Een Quad Helix wordt ook gebruikt om de bovenkaak te verbreden. Deze beugel wordt vaak toegepast bij jongere kinderen om de boventandboog te verbreden als nog niet alle kiezen gewisseld zijn. De beugel wordt bevestigd aan de eerste grote kiezen in de bovenkaak. U hoeft er zelf niets aan te doen. De orthodontist activeert deze beugel.
Headgear

Headgear

Uitneembare apparatuur

Met een Headgear kan je de kiezen in de bovenkaak naar achter verschuiven. Zo ontstaat er meer ruimte in de bovenkaak. Ook wordt de Headgear gebruikt om de groei van de bovenkaak te remmen.
Aktivator (Blokbeugel)

Aktivator (Blokbeugel)

Uitneembare apparatuur

Een aktivator stimuleert de groei van de onderkaak en remt de groei van de bovenkaak. Op deze manier wordt een overbeet gecorrigeerd.
Retentie-apparatuur

Retentie-apparatuur

Uitneembare apparatuur

Een draadje achter de voortanden of de retentiebeugel. Hieronder verstaan we de periode waarin tanden, kiezen en/of kaken niet meer actief worden verplaatst, maar met behulp van een draadje of beugel op de juiste plaats worden gehouden. Er gebeurt dus op het oog niets, maar de retentieperiode is echter van het grootste belang omdat verplaatste tanden, kiezen en/ of kaak de neiging hebben/heeft naar de oude positie terug te keren.

Vragen of meer informatie?

Wij voorzien u graag van meer informatie inzake onze praktijk en de behandelingen die wij verrichten. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.